BejelentésTEHETSÉGGONDOZÓ SZAKKÖR
Dózsa György Általálnos Iskola

MENÜ


Euler 3D program:

Térgeometriai szerkesztő-, illetve szemléltető program, melynek segítségével ábrázolhatóak a különböző térbeli felületek, poliéderek.
A különböző poliéderek megjelenítésén túl, a felhasználó a csúcsok, élek és lapok megadásával maga szerkesztheti meg az alakzatokat. Az adatok helyes megadásának érdekében a program magas szintű matematikai kontrollt biztosít: pl. önátmetsző lapok szűrése, lapok síktörésének vizsgálata, konkáv sokszögek háromszögekre való darabolása stb.

Alakzatok megjelenítése:
Az alakzatok megjelenítését a menüsor alatt elhelyezkedő eszköztár gombjain szabályozhatjuk, pl.: a program kirajzolja-e az alakzat(ok) csúcsait/éleit/lapjait, látszódjon-e a koordinátarendszer stb. A realisztikusabb ábrázoláshoz két fényforrás áll rendelkezésre, ezek pozícióját külön-külön is megadhatjuk, vagy rögzíthetjük őket a kamera pozíciójához. Az alakzatok kirajzolásánál használhatjuk az ún. színátmenetes megjelenítést is, amikor az élek és sokszöglapok színe az őket meghatározó csúcsok színéből keveredik ki.

Navigáció:
Az alakzatokat a bal egérgomb lenyomásával 3 különböző módon körbejárhatjuk, vizsgálhatjuk, a jobb egérgomb lenyomásával pedig közelíthetjük, ill. távolíthatjuk a kamerát. E lehetőségeket kihasználva akár az alakzatok belsejében is "sétálhatunk".Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!